Paina 1, niin yhdistämme ensimmäiselle vapaalle henkilölle. Paina 2 kuunnellaksesi esityksiä. Paina 3 valitaksesi, kenen kanssa haluat puhua. 2,95 €/min + pvm
 
Pahan poistaminen pahalla
Pahan poistaminen pahalla

Pahan poistaminen pahalla

Nokkonen, kaukoparannus ja pahan poistaminen pahalla. Mitkä nokkosen ominaisuuksista ovat totta ja mitkä myytttejä?


Nokkonen on monivuotinen kasvi, joka tunnetaan sekä tieteellisten ominaisuuksiensa että historiallisten ja myyttisten merkitystensä vuoksi. Tämä voimakas kasvi on löytänyt paikkansa niin lääketieteessä, ravinnossa kuin perinteisessä  kansan- ja kaukoparannuksessa.

Kasvupaikka

Nokkonen kasvaa yleisesti kosteilla ja ravinteikkailla maaperillä, ja se on tunnistettavissa karheista lehdistään ja polttavista karvoistaan. Monet lajit nokkosta ovat syötäviä ja niillä on useita ravitsevia ominaisuuksia. Nokkosen terveyshyödyt ovat kiinnittäneet tutkijoiden huomion. Tieteelliset tutkimukset ovat osoittaneet, että nokkonen voi toimia tulehdusta ehkäisevästi, auttaa verensokerin hallinnassa ja jopa alentaa verenpainetta. Lisäksi nokkonen on rikas antioksidanteista, mikä tukee kehon puolustusjärjestelmää.

Ravintoaineet

Vaikka nokkonen tunnetaan pistävästä kosketuksestaan, se on myös arvostettu ravintokasvi. Nuoret nokkosversot voidaan kerätä keväällä ja käyttää ruoanlaitossa. Ne sisältävät runsaasti proteiinia, rautaa, C- ja muita vitamiineja, tehden niistä terveellisen lisän monipuoliseen ruokavalioon.  Nokkosta on käytetty perinteisessä kansan- ja kaukoparannuksessa vuosisatojen ajan erilaisiin vaivoihin. Nokkosen uskotaan lievittävän nivelkipuja, edistävän ruoansulatusta ja toimivan diureettina. Tämä perinne kertoo nokkosen paikasta luonnonlääketieteen historiassa. Nokkosta on käytetty esimerkiksi haavojen hoitoon, niveltulehduksiin, ihottumaan, nivelsärkyyn ja reumatismiin, sappikivien sulatukseen sekä anemian hoitoon.

Uskomukset

Nokkonen on myös yhdistetty kuolemaan ja hautajaisseremonioihin, ja esimerkiksi vanhassa Irlannissa uskottiin, että nokkosia kasvoi haudatuista ruumiista. Tanskalaisen kansanuskon mukaan nokkonen kasvoi syyttömänä tapetusta uhrista. Nokkosta on käytetty pahan poistamiseen. Pronssikautisista haudoista on löydetty hautajaisvaatteita, jotka oli kudottu nokkoskuidusta. Nokkosen varsia on käytetty 1800-luvulle asti kuituina, joita kehrättiin ja kudottiin erilaisiksi kodintarpeiksi ja kalaverkoiksi. Nokkonen liittyy myös vanhaan noituuteen ja kansanperinteeseen. Uskottiin, että nokkosta voitaisiin käyttää taianomaisissa rituaaleissa ja loitsuissa. Noitien uskottiin keräävän nokkosia taikuudessaan, ja nokkonen oli mukana erilaisissa ennustuksissa ja rituaaleissa. 

Noituus

Koska nokkonen on kasvi, joka aiheuttaa polttavan kivun, tuomittiin se kristityssä kirkossa pirunkasviksi ja itse pirun ennustajaksi. Tämä puolestaan johti siihen, että jos jäi kiinni nokkosten keruusta, saattoi joutua syytetyksi noituudesta ja pirun energiahoidosta. Pahan poistaminen pahalla oli syytös, joka ei ollut toivottavaa sinä aikana, kun noitavainot levisivät Euroopassa. Naiset, jotka tuomittiin ennustamisesta, energiahoidoista ja noituudesta, joutuivat usein pitämään päällään nokkosista tehtyä paitaa. Näin pitkitettiin heidän kärsimystään, mutta myös suojeltiin tuomareita mahdolliselta kiroukselta ja ennustuksilta, joita syytetty noita pystyi langettamaan heidän ylleen.

Energiahoito

Nokkosilla on kuitenkin ollut maaginen ominaisuus paljon ennen kuin kirkko keksi sen tuomita. Nokkosia on käytetty energiahoidossa ja henkisen tien ohjauksessa, sekä monissa rituaaleissa, joissa vapautetaan negatiivisuutta. Joistain rituaaleista voi olla hyötyä ja ne voivat vähän auttaa puhdistamaan negatiivista energiaa ympärilläsi. Jos nokkosista sitoo luudan ja pyyhkäisee sillä paikassa, jossa uskotaan olevan pahuutta, palaa paha ennustuksen avulla sen lähettäjälle. Suojatakseen itseään kirouksia tai pirun manauksia vastaan, voi ommella pienen nokkosilla täytettävän kangasnuken tai pienen kangaspussin. Suojautuakseen salamalta pitää taskuissa säilyttää nokkosia. 

Parantavuus

Mikäli käy paikoissa, joissa sanotaan kummittelevan, ennustettavan tai muita yliluonnollisia asioita tapahtuvan kannattaa pitää nokkosia käsissään halutessaan välttää näiden kohtaamista. Jos laittaa tuoreita nokkosia astiaan sairaan henkilön sängyn alle, saattavat nokkoset henkisen tien ohjauksen avulla auttaa henkilöä paranemaan. Kuivatut nokkoslehdet kengissä suojaavat askelia ja välttävät pirun tai pahan ohjaavan paikkoihin, joissa voi tapahtua jotakin ikävää. Vaikka nokkosen rooli noituudessa on ajan saatossa muuttunut, se säilyttää edelleen paikkansa luonnon parantavien kasvien joukossa. Nykyään nokkosta arvostetaan yhä sen terveyshyödyistä, ja sitä viljellään tarkoituksellisesti monissa puutarhoissa.

Monipuolisuus

Nokkonen kuvastaa yhdistelmää luonnon voimasta, tieteellisestä tutkimuksesta ja kulttuurillisesta perinnöstä. Tämä monipuolinen kasvi on osoittanut, että sen käyttöalue ulottuu ruoasta ja lääkkeistä aina perinteiseen noituuteen asti. Tänä päivänä nokkonen on yhtä laajalti arvostettu terveystietoisen ruokavalion osana kuin se oli aikoinaan salaperäisten rituaalien keskiössä. Näet ehkä nokkosen aivan uusin silmin seuraavan kerran kun sen kohtaat.

 
Sanna
VAPAA
 

Sanna on selvännäkijä ja parantavan energian välittäjä monessa polvessa. Sannalla on...

0700-80000MINUN SIVUNI
 
Tuuli
VAPAA
 

Tuuli voi antaa sinulle asioihin aivan uuden näkökulman. Silloin voi kuulla enkelten...

0700-80000MINUN SIVUNI
 
Marena
EI TÖISSÄ
 

Marena on näkijä. Hän pystyy vähentämään ihmisen stressikuormaa ja osaa todella...

0700-80000MINUN SIVUNI
 
Annikki
EI TÖISSÄ
 

Annikki on selvännäkijä, ja hän auttaa yksityis- ja työelämän ongelmissa. Hän käyttää...

0700-80000MINUN SIVUNI
 
 

Arvokkaat elämän artikkelit

Hyvä ennustaja

Hyvä ennustaja

Hyvä ennustaja on opettaja, parantaja ja viisas opas, joka voi auttaa meitä navigoimaan elämämme...
 
Päivän horoskooppi astro

Päivän horoskooppi astro

Päivän horoskooppi astro ennustaminen kertoo tärkeimmät aspektit tällä hetkellä ja se perustuu sinun...
 
Tarot ennustus

Tarot ennustus

Tarot ennustus kertoo tarinan elämästämme. Epävarmoina aikoina taika tarot ennustus opastaa meitä...
 
Henkiset merkit taivaasta

Henkiset merkit taivaasta

Elämä jatkuu kuoleman jälkeenkin ja rajatieto taivaasta paljastaa uuden alun meidän rakastetuillemme
 
Välineitä chakrojen ymmärtämiseen

Välineitä chakrojen ymmärtämiseen

Rajatieto auttaa, opas päächakrojen tulkinnan apuvälineisiin ja henkisen polun ymmärryksen...
 
 
 
 
0700-80000

Käyttämällä tätä verkkosivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Evästeiden keräämiin tietoihin voi kuulua esimerkiksi se, kuinka usein vierailet verkkosivustolla ja mistä maasta selaat sivustoa. Lue lisää

_