Paina 1, niin yhdistämme ensimmäiselle vapaalle henkilölle. Paina 2 kuunnellaksesi esityksiä. Paina 3 valitaksesi, kenen kanssa haluat puhua. 2,95 €/min + pvm
 
Jumalallinen kääpiö
Jumalallinen kääpiö

Jumalallinen kääpiö

Bes on harvemmin tunnettu jumala. Tuon jumalallisen kääpiön tunsi jokainen muinaisen Egyptinkin meedio


Maailmassamme on olioita ja esineitä, joilla on meille monille hyödyllisiä suojaavia voimia. On olemassa joitain meedioita, jotka näkevät esimerkiksi tonttuja ja peikkoja, joita toiset ihmiset eivät näe. Jokainen toki valitsee, mihin itse uskoo, mutta moneen sellaiseenkin asiaan voi uskoa, josta ei itsellä ole mitään todisteita. Ennen kuin ihmiset etsivät henkisen tien ohjausta meedioiden kautta, oli olemassa aivan eri olentojen maailma, joka tarjosi siihen uskoville oman erityisavun.

Historia

Puhuttaessa antiikin Egyptistä ja heidän kiehtovista Jumalistaan, kääntyvät ajatukset usein sellaisiin jumaliin kuten Osiris, Isis, Anubis, Horus ja Set, joitakin tunnetuimpia mainitaksemme. Suurille jumalille rakennettiin temppeli ja papit ottivat vastuun uskonnollisista rituaaleista. Egyptiläisistä jumalista puhuttaessa mainitaan kuitenkin harvemmin yksi tunnetuimmista. Kaikkialla antiikin ajan Egyptissä oli hänen patsaitaan, joita kohdeltiin suurella kunnioituksella. Omaa temppeliä tai papistoa kunnioittavine seremonioineen hänellä ei ollut, mutta kuitenkin hän oli antiikin Egyptin tärkein ja rakastetuin jumala, nimittäin Bes - jumalallinen kääpiö.

Bes

Hänen alkuperänsä on epävarma ja sanotaan häneen olleen peräisin joko Lähi-idästä tai Afrikasta. Bes, jumalallinen kääpiö, oli alun perin faaraoiden suojelija, mutta tuli väitellen suosituksi kodin, lasten ja naisten suojelijana. Hänet liitettiin myös seksualisuuteen, tanssiin, musiikkiin ja sotaan. Häntä kuvataan rotevana kääpiönä, jolla on pelottavat kasvonpiirteet. Besin oudon ulkonäön piti auttaa pelottamaan pois kaikki paha. Useimmat Egyptin Jumalat kuvattiin sivuprofiilissa, mutta ei Bes, joka kuvattiin edestäpäin. Hänen kuvansa voitiin usein nähdä erilaisissa kodin esineissä, kuten huonekaluissa, peileissä ja kosmetiikkarasioissa. Useimmissa kodeissa oli pieni patsas tuomassa Besille kunnioitusta samalla tavalla, kuin risti tänä päivänä voidaan nähdä kristinuskoisten kodeissa.

Horus

Legendan mukaan Bes, olisi suojannut Horusta tämän nuoruuden aikana, minkä seurauksena Besistä tuli lähinnä lasten, naisten ja synnyttäjien suojelija. Mikäli synnytyksestä oletettiin tulevan vaikea laitettiin Besin patsas lähelle synnyttäjän päätä ja Besiä pyydettiin apuun. Tanssimalla, huutamalla ja pitämällä kovaa ääntä helistimellään, pystyi Bes pelottamaan pois negatiiviset energiat, joita oli liikkunut naisen ympärillä synnytyksen aikana. Kun pienet lapset hymyilivät ja nauroivat itsekseen, sanottiin Besin ilmeilevän heidän edessään ja saavan lapset hyvälle tuulelle.

Saint Bessus

Koska jumalallinen kääpiö ajoi pois huonoja henkiä, laittoi moni egyptiläinen hänen patsaansa lähelle ulko-ovea. Besin suojelua saatettiin käyttää myös hyväkseen tatuoimalla hänen kuvansa kehoon. Monella artistilla oli sellainen tatuointi, koska Bes oli myös tanssin ja musiikin jumala.  Jumalaa ei siis pidä tuomita ulkonäön takia. Tämä pieni ulkonäöltään pelottava kääpiöjumala, oli yksi rakastetuimmista ja ihailluimmista jumalista antiikin Egyptissä. Kuten monet muutkin egyptiläiset jumalat, vietiin Beskin toisiin maihin ja hänestä tuli suosittu Foinikiassa ja antiikin Kyproksella. Pohjois-Italiassa kunnioitettiin Saint Bessusta, jonka uskotaan olleen Besin kristitty versio. Sekä Saint Bessus, että Bes olivat apuna hedelmättömyydessä ja molemmilla oli strutsinsulkia päässään. Tuo pieni kääpiöjumala oli todella suosittu, ja on ollut varmasti hyvä idea pitää pientä Besiä esillä kirjahyllyssä tai lastenhuoneessa.

Pahuuden olemassaolo

Meedioiden kesken on erilaisia mielipiteitä siitä, onko pahuutta olemassa vai ei. Moni meedio sanoo, että suurin olemassaoleva pahuus on se, joka kävelee ympäri maapalloa kahdella jalalla. Jotkut ihmiset kertovat kuitenkin kokeneensa selittämättömiä asioita, joissa koettu pahuus ei ollut lähtöisin fyysiseltä henkilöltä. Jokainen valitsee itse mihin haluaa uskoa. Riippumatta siitä mihin uskoo, pienestä lisäsuojasta ei kuitenkaan ole haittaa. Voit valita hyödyntämällä tässä artikkelissa mainittuja taitoja ja käyttää sitä tuhansien vuosien takaista suojaa, tai sitten hyödyntää tämänpäivän suojaa.

 
Sanna
VAPAA
 

Sanna on selvännäkijä ja parantavan energian välittäjä monessa polvessa. Sannalla on...

0700-80000MINUN SIVUNI
 
Tuuli
VAPAA
 

Tuuli voi antaa sinulle asioihin aivan uuden näkökulman. Silloin voi kuulla enkelten...

0700-80000MINUN SIVUNI
 
Marena
EI TÖISSÄ
 

Marena on näkijä. Hän pystyy vähentämään ihmisen stressikuormaa ja osaa todella...

0700-80000MINUN SIVUNI
 
Annikki
EI TÖISSÄ
 

Annikki on selvännäkijä, ja hän auttaa yksityis- ja työelämän ongelmissa. Hän käyttää...

0700-80000MINUN SIVUNI
 
 

Arvokkaat elämän artikkelit

Hyvä ennustaja

Hyvä ennustaja

Hyvä ennustaja on opettaja, parantaja ja viisas opas, joka voi auttaa meitä navigoimaan elämämme...
 
Päivän horoskooppi astro

Päivän horoskooppi astro

Päivän horoskooppi astro ennustaminen kertoo tärkeimmät aspektit tällä hetkellä ja se perustuu sinun...
 
Tarot ennustus

Tarot ennustus

Tarot ennustus kertoo tarinan elämästämme. Epävarmoina aikoina taika tarot ennustus opastaa meitä...
 
Henkiset merkit taivaasta

Henkiset merkit taivaasta

Elämä jatkuu kuoleman jälkeenkin ja rajatieto taivaasta paljastaa uuden alun meidän rakastetuillemme
 
Välineitä chakrojen ymmärtämiseen

Välineitä chakrojen ymmärtämiseen

Rajatieto auttaa, opas päächakrojen tulkinnan apuvälineisiin ja henkisen polun ymmärryksen...
 
 
 
 
0700-80000

Käyttämällä tätä verkkosivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Evästeiden keräämiin tietoihin voi kuulua esimerkiksi se, kuinka usein vierailet verkkosivustolla ja mistä maasta selaat sivustoa. Lue lisää

_